Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

AIDS : Ένα παγκόσμιο σκάνδαλο;


Μια μαρτυρία σόκ που ίσως αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον ιό του AIDS

Η Rebecca Culshaw, με σπουδές μαθηματικών της Βιολογίας, έχει επεξεργαστεί τα μαθηματικά υποδείγματα της λοίμωξης με τον HIV επί δέκα χρόνια. Τελείωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Dalhousie University of Canada και είναι σήμερα καθηγήτρια μαθηματικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Παρόλα αυτά, επανεξετάζει πλέον όλη τη βασική έρευνά της. Πώς είναι δυνατόν να είναι έτσι τα πράγματα;


"Μετά από δέκα χρόνια που ήμουν ενεργά αναμεμειγμένη στην έρευνα για τον HIV και αποτελούσα μέλος του ακαδημαϊκού κόσμου στο σύνολό του, πιστεύω ειλικρινά πως το κρίμα για μια τέτοια καθολική, άνευ όρων, τυφλή αποδοχή μιας τόσο απατηλής θεωρίας πέφτει όλο πάνω μας. Σε όλους εμάς που υποστηρίξαμε κάτι τελείως αναπόδεικτο έχοντας μόνο κατά νου πώς θα εξελιχθούμε καλύτερα στον χώρο. Φυσικά κάθε επιστημονική υπόθεση πρέπει να εξετάζεται, αλλά καμία υπόθεση δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή χωρίς αποδείξεις, ειδικά όταν η τυφλή αποδοχή της έχει τόσο φρικτές συνέπειες.

Επί είκοσι χρόνια, ο γενικός πληθυσμός έχει πλανηθεί οικτρά με μισές γνώσεις. Ως άτομο που μεγάλωσα με τη συμβουλή από τους γονείς «ποτέ να μην πιστεύεις κάτι μόνο και μόνο επειδή το λένε όλοι οι άλλοι», δεν μπορώ άλλο να μένω άπραγη, συμβάλλοντας έτσι σ’ αυτή την παράνοια.

Και πολύ έχει κρατήσει. Σαν άνθρωποι – σαν έντιμοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες- το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την αλήθεια να έρθει στο φως."

Δεν υπάρχουν σχόλια: